Work Shop MFR – Myofascial release – Sundere og stærkere bindevæv

OBS: Tilmelding og afholdelse af WS hos Blå Himmel Yoga via linket nedenunder DIREKTE TIL BLÅ HIMMEL YOGA 🙂 https://www.blaahimmelyoga.dk/vare/myofascial-release-grounding-med-lotte-barrett-d-7-3/

D.07.03.2020 kl.13.00-16.00 hos Blå Himmel Yoga – Østerbro

I denne 3 timers Work Shop arbejder vi os dybere ind i bindevævet ved brug af bolde og blokke. Det kaldes Myofascial release. Vi fordyber os i rolige og styrkende flows og mærker effekten af MFR øvelserne. Dagen slutter med dejlige restorative stillinger inden en dyb afspænding. 

Hvem har gavn af MFR? 
*Dyrker du meget sport og har skader eller ondt?  
*Sidder du meget stille og føler sig stiv i kroppen? 
*Har du gammelt arvæv efter operationer? 
*Elsker du bare at bevæge dig og lære noget nyt? 

SÅ ER DENNE WS LIGE DIG 

Vi benytter tennisbolde og arbejder os gennem hele kroppen for at blødgøre bindevævet og styrke og strække muskler, væv, sener og få flow i krop og sind. Alle kan deltage, både trænede yogier og dig der aldrig har dyrket yoga

Der er et kort teoretisk oplæg med den nyeste forskning for bedre at forstå vigtigheden af at arbejde med bindevævet.

Jeg ønsker at skabe en uhøjtidelig og tryg stemning. Mit mål med WS’en er, at man hver især går på opdagelse i sin krop, bliver klogere på den og lærer at lytte.

Pris 350krSe mere ved tilmelding…

Yoga i 1990´erne VS Yoga 2019

Hænderne skulle ramme gulvet og hofterne være “square”, sveden sprang på panden og jeg ville være bedre end min side”makker”. Min mandlige yogalærer lagde sig ned over min ryg, med sine genitalier presset mod min nakke i mit hundestræk. Herfra gled han sine hænder fra mine balder til mine ankler og det var Heeelt naturligt….. Ja det var nærmest en ære, når han gav én opmærksomhed. Jeg følte, at jeg var værd at give opmærksomhed, og sikker på, at jeg var ret god til det der yoga!

Det var i Århus i slut 1990´erne. Yoga stilen var sveddryppende Asthanga fire gange om ugen. Her vred jeg min nakke af led, for at se op på min hånd i ekstreme twists. Jeg gik i bro tre gange efter hinanden, stod i skulderstanden til min lærer sagde jeg var færdig, og fik ros for at være hans Iron lady i matsyasana(fish pose – billede BKS Iyengar). Jeg havde ihvertfald IKKE brug for hverken yogablokke eller tæpper til at støtte op om mine asanas. Død og pine skulle, og Ville jeg bare stå i alle stillinger uanset om min krop synes det gjorde ondt – jeg var stærk og sej!

Med alt det sagt, gav yogaen mig noget som mine andre sportsgrene ikke gav mig. At kunne se ind i mig selv, at være sammen om noget særligt i et rum med andre mennesker, der måske følte det samme som mig. Bare være, trække vejret, chante og fornemme et energifelt og at være en del af noget større. Dette var og er til stadighed stort for mig. Det var en vigtig opdagelse for mig i min yngre dage, dengang da var jeg var ateist. Dog altid med troen på noget større, noget guddommeligt.

2019 – Jeg er nu selv yogalærer og meget påpasselig med hvordan jeg formidler yogaen. Med Taoismen i baghovedet om at jeg umuligt kan sætte mig ind i andres tankegang om noget er godt eller dårligt for dem. Jeg kan kun tilbyde, og mine elever kan modtage det de vælger.

Dengang i 90´erne, var det en umulig drøm for mig at blive yogalærer. Jeg var jo ikke ultra smidig eller mystisk og kunne ikke få fødderne bag nakken. Det kan jeg stadig ikke, og heldigvis for det 😉

Jeg har opdaget og op”levet” at yoga er smidighed i sindet, at yoga er andet end stillinger/asanas du kan lave med kroppen. Yogaen tager dig med et sted hen, hvis du lader den gøre det.

Hver gang jeg underviser et nyt hold spørger deltagerne bagefter: Hvad er det for en slags yoga du underviser i? De vil så gerne have at det hedder; Hatha, Vinyasa, Yin eller et andet label de kan putte ind i en kasse – det gør mig lidt fortvivlet, men også lykkelig fordi de samtidig siger til mig:

Tak for en dejlig praksis – det var virkelig rart – jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor – jeg kom “dybt ned” i min afspænding….

Jeg underviser med mit hjerte, min passion, humor og medmenneskelighed – det er kort fortalt:

Yoga med Lotte Barrett alias: BarrettYoga

Jeg glæder mig til at møde dig

Hvorfor er yoga så dejligt?

Lotte Barrett - Aerial Yoga

I mit liv som yogalærer giver jeg meget af mig selv. Jeg uddanner mig med tanke på at hjælpe andre mennesker. Jeg tænker på hvilken gruppe jeg skal undervise og forbereder mig herefter. Jeg møder børn, unge og voksne med smil og varme. Selv når jeg er træt eller svære begivenheder påvirker mit privat liv synes jeg at have overskud til mine yogaelever.

Grunden dertil er at jeg selv bliver mødt af smil, varme og energi. Jeg fornemmer ofte, at dem jeg underviser, går igennem en svær tid. Det kan være teenagere, der er ved at forlade deres magiske barneverden og børnekrop, og er på vej ind i en forvirrende tid mellem barn og voksen.

Voksne der føler sig stressede over livet, arbejde, penge eller familiesituationer. Ældre mennesker, der mærker at kroppen ikke er så stærk og smidig som før. Tab og sorg over ægtefæller og nære familiemedlemmer eller venner.

Der foregår en udveksling af energi i hver eneste yogatime. Energien fortsætter efterfølgende og jeg kan sidde og smile for mig selv når jeg tænker på de mennsker hvis hjerter jeg rører og de rører mit.

En skøn pige på 12 år, spurgte forleden om hun måtte står for afspændingen til Aerial yoga. Hun talte om hvordan energier og farver udsprang fra kroppens kerne, hvordan de blandede sig i rummet med de andres energier. Hvordan du gemmen smil eller øjenkontakt med andre mennesker giver en del af dig til andre. På elegant vis guidede hun energien og farven tilbage til hvert eneste barn, der lå i slyngerne og lyttede til hendes stemme.

Det var så rent, smukt og fint og kom lige fra hjertet. Pigen havde helt sikkert lyttet til alle de gange jeg havde guidet hende og holdet og lavet sin egen fortolkning. Jeg var så stolt af hende og blev virkelig varm om hjertet.

Derfor er yoga så dejligt 

Indlæg af: Lotte Barrett v.Barrettyoga