fbpx

Handpan – Musik for sjælen  

Snyd ikke dig selv for at opleve de smukke fordybende meditative vibrationer og toner fra mit smukke håndlavede instrument.

Læg dig godt til rette og lyt til min gratis meditation herunder.

Mit yndlingsinstrument følger mig på workshops og retreats

Handpan´en bliver rost i hele verden for dens hypnotiske, afslappende, drømmende og meditative lydkvaliteter. Og jeg kunne ikke være mere enig, for når jeg spiller på min Handpan bliver jeg selv dybt afslappet og føler mig altid mindre stresset. Min mission er at udbrede kendslabet til dette vidunderlige instrument og dets egenskaber. Jeg spiller på alle mine workshops og retreats.

I de senere år har lydhealing, også kaldet lydterapi, udviklet sig til et terapeutisk felt, der bruger lyd til at behandle stress, angst, depression, PTSD med mere.

Lydhealere og terapeuter bruger ofte lydvibrationer til at fremme afslapning og reducere stress. Så derfor lægges der særlig vægt på de faktiske instrumenter, som Handpan, der genererer de lyde og vibrationer, der påvirker vores følelsesmæssige, spirituelle og fysiske tilstand.

Lyd, som en form for terapi og healing er noget, de fleste kan relatere til. Vi lytter til musik, når vi er glade og kede af det, når vi fejrer noget eller sørger over noget. Musik har en måde at kanalisere og transformere følelser til noget mere rigt og håndgribeligt. 

“Musik giver sjæl til universet, vinger til sindet, flugt til fantasien og liv til alting”

Udover at være et smukt instrument, er Handpan´en blevet kaldt den hellige gral af lydterapi og healing, hovedsageligt på grund af dens fremragende resonans og fulde lyd, der stråler ud fra den i alle retninger.

Hver eneste handpan er unik og håndhamret, den er formet af stål og tunet i hånden. Selve det at spille en handpan er en intim og meditativ oplevelse, når du forsigtigt slår tonerne frem med fingrene.

Min Handpan har jeg selv nøje udvalgt og fået special lavet til mig og mit virke som yogalærer. Scalaen hedder F2 low Pygme og har en helt særlig dyb og meditativ klang med en lang resonans. 

Min Handpan maker: Abhinav Deodhar fra Svaraa Handpan

 

“De fleste mennesker bliver draget af lyden og energien fra min handpan. Jeg spiller på den på mine workshops og retreats til dybdeafspænding og meditation. De første toner der flyder fra den, fylder rummet med magi. Uanset tempo, langsomt eller hurtigt, er følelsen en engleagtig tilstedeværelse.

Piiist.. man må gerne prøve at spille på min handpan efter timen

Lotte Barrett

BarrettYoga

EN HANDPANS FREKVENS

Kvalitets handpans er blandt de meget få instrumenter, hvor hver tone er stemt til et 1:2:3 frekvensforhold. Det betyder, at der er 3 frekvenser i hver tone, når som helst den spilles, inklusive en grundtone, en oktav-harmonisk og en sammensat kvint-harmonisk! Den anden frekvens (oktaven) er nøjagtigt halvt så stor som den første (fundamental), og den tredje frekvens (den sammensatte femte) er, ja, du gættede rigtigt, 1/3 af størrelsen af ​​den første (fundamental). Jeg kender ikke til andre musikinstrumenter, der er stemt på denne måde.

 

HVORFOR BETYDER EN HANDPANS FREKVENS NOGET?

Sanse- og perceptionsforskningspsykologer har udtalt, at når vores hjerner hører ethvert lydlandskab, og forsøger at forenkle så mange forhold som muligt, mens de hovedsageligt fokuserer på vokalområdet af frekvenser. Dybest set er en handpand “øreslik”, fordi forholdene allerede er forenklet mest muligt. Det er frekvensforholdet der er en af de afgørende ​​grunde til, at mange mennesker øjeblikkeligt forelsker sig i dette instrument.

LYDTERAPI TERMINOLOGI

 

For bedre at forstå, hvordan handpans understøtter lydhealing, kan vi se på et par musikalske termer, der dukker op i lydhelbredende kredse:

FREKVENS

Frekvens er vibrationshastigheden. Alt i universet er vibration. Hver musikalsk tone vibrerer med en anden frekvens. Hvis du bevæger dig fra venstre mod højre over et klaver, øges frekvensen, når højere tonehøjde vibrerer ved en højere frekvens.

Hertz

Hertz (Hz) er målingen af ​​frekvensen som slag pr. sekund. Frekvensen af ​​midterste C på klaveret er 261,63 Hz. Frekvensen af ​​en kolibris vingeslag er omkring 80 Hz. En crash bækken kan være sammensat af frekvenser fra 400 – 12.000 Hz.

Resonans

Resonans er den tid, en lyd opretholdes ved en bestemt frekvens. I musik, vil resonans være længden af ​​en lyd efter at have slået på bækken, tromme eller en handpan. Når du bruger pedalerne på et klaver, tilføjer du resonans.

De bedste instrumenter til lydhealing er dem, der vibrerer ved de ønskede frekvenser og hjælper dig med at nå en meditativ tilstand. Mange lydterapeuter og -healere mener, at specifikke lydfrekvenser er bedre i stand til at reducere stress og forbedre fysisk og mentalt velvære. Og det er her Handpan kommer ind med sin magi.

Der er flere lydfiler på vej – meld dig til mit nyhedsbrev eller hold dig opdateret på min Facebook & Instagram