fbpx

Børneyoga som pædagogisk aktivitet

For pædagogstuderende

børneyoga på pædagoguddannelse

En skøn inspirerende dag med Børneyoga🧘🏼‍♀️ for studerende på pædagog uddannelsen

De studerende får udleveret et udførligt kompendie med teori og praktiske øvelser der omhandler børneyoga og pædagogik for børn i alderen 3 – 12 år.

Er du i specialområdet kan materialet benyttes til både børn og voksne med fysiske eller mentale udfordringer.

Vi starter med teori og herefter er dagen praktisk og teoretisk i sal eller rum med plads til bevægelse.

De studerende bliver også undervist i en yogatime for målgruppen 8 -10 år og mærker effekten af yogaøvelser på egen krop. Lektionsplanen der undervises efter, er i kompendiet så den kan gentages og tilpasses andre alders- og målgrupper.

Hele kompendiet gennemgås i løbet af dagen. Vi øver gruppe-og parøvelser og de studerende får lov til selv at være kreative og udøvende.

Opgave: Studerende inddeles i gruppper (ofte deres studiegruppe) Her får de til opgave at skabe en del af en lektionsplan, der skal undervises i. Alle dele sættes sammen og resultatet er en unik lektionsplan de studerende selv har sammensat og kan benytte efterfølgende.

Herefter er alle klædt på til at benytte de pædagogiske greb og børneyoga i deres praktikker, eller på deres arbejdsplads.

Både studerende og uddannede pædagoger kan benytte øvelserne i institution, skole og fritid og som klasserumsledelse og trivselsredskab.

Jeg kan garanterer store smil og en spændende og levende undervisning 😄

Hvorfor børneyoga?

Yoga er et fantastisk trivsels redskab til at arbejde inkluderende. Introverte børn skinner og ekstroverte børn lærer at mærke sig selv og andre børn bedre.

Konkurrenceelementet er taget ud, og det giver en unik mulighed for at alle kan deltage.

Trivsel og empati øges blandt børnene når de laver yoga sammen. Stress og angst kan forebygges da børnene bliver roligere og mere kropsbevidste.

Min baggrund

Med min baggrund som pædagog og inklusionsvejleder får I en underviser med grundigt kendskab til vuggestue/børnehave, special institutioner og skoler.

Jeg underviser med høj energi, store armbevægelser og passion for både pædagogik, børn og yoga.

Siden 2018 har jeg været fast Gæsteunderviser hos Pædagog uddannelsen Absalon.

Jeg har undervist børn, unge og voksne i yoga siden 2012.

og JA det virker 😁

NB:
For at gennemgå hele kompendiet benytter vi optimalt 6 lektioner.

Dette kan tilpasses den enkelte uddannelse. 

UDTALELSER – BarrettYoga´s BørneYoga

“Lotte inspirerede de studerende på 4. semester med et oplæg, der var krydret med en blanding af teori og praktiske øvelser. Hun var særdeles velforberedt og skabte en tryg og god stemning i forhold til de studerende. Teorien blandet med praktiske øvelser fra Lottes pædagogisk arbejde med Yoga i forhold til målgruppen inden for børnehaveområde samt skole og fritid, gjorde undevisningen levende, og gav rigtig god mening for de studerende. Lotte gav med sit store engagement de studerende konkrete værktøjer til at arbejde med Yoga som pædagogisk metode.”

Britta Isaksen, Lektor på Professionshøjskolen Absalon, Slagelse 2022

“Det har været dejligt at være her og afprøve forskellige yogaøvelser. Dels fordi det relaterer til vores modul vi er igang med, og der bliver koblet teoretisk viden sammen med øvelserne. TAK.”

Mette Nielsen, 27 år, pædagog studerende Absalon, Slagelse 2021

 

“Virkelig godt Lotte! Du formår at komme godt omkring alt, samtidig med det bliver lavet i praksis. Du fanger os, og har klædt os godt på med meget relevant viden. Det vil vi helt klart tage med os videre når vi skal afprøve Yoga i vores praktikker. Tusind tak.”

Diana 23 år og Simone 25 år, pædagog studerende Absalon, Roskilde 2021