fbpx

Pædagog- og læreruddannelsen

LÆR AT UNDERVISE BØRN i YOGA

Lotte Barrett - Yoga i skolen

Børne/Teenyoga og mindfulness i skole, institution og fritid

Med min baggrund som pædagog og inklusionsvejleder får I en underviser med grundigt kendskab til institutioner og skoler. Jeg underviser levende og inspirerende med en blanding af teori og praksis.

Alle forløb kan tilpasses jeres behov, dvs. antal lektioner og hvilke aldersgrupper I ønsker undervisning i. Både lærere og pædagoger får nye redskaber til hvordan Yoga kan indgå som en del af klasserumsledelse, trivsel og Idræt i både skole og fritidsdelen.

Jeg tilbyder også undervisning i Børne/Teenyoga i alderen 6 – 18 år, hvor skolens medarbejdere kan deltage og observere min undervisning.

Yoga er et fantastisk trivsels redskab til at arbejde inkluderende. Konkurrenceelementet er taget ud, og det giver en unik mulighed for at alle kan deltage.

Trivsel og empati øges blandt børnene når de laver Yoga sammen. Stress og angst kan forebygges da børnene bliver roligere og mere kropsbevidste.

Se mere under fanen Yoga unge

Billede 24.08.2021 kl. 23.04

Undervisning af studerende på pædagog- og læreruddannelsen

Alle deltagere får udleveret et kompendie med teori og praktiske øvelser. Vi starter med teori og herefter er dagen praktisk og teoretisk i sal eller rum med plads til bevægelse. Deltagerne bliver undervist i en yogatime for målgruppen og mærker effekten af yogaøvelser på egen krop. Lektionsplanen der undervises efter, er i kompendiet.

Kompendiet gennemgås i løbet af dagen. Vi øver gruppe-og par-øvelser og deltagerne får lov til selv at være kreative og udøvende.
Herefter er alle klædt på til at benytte øvelserne i deres praktikker, eller på deres arbejdsplads.

Både studerende og uddannede pædagoger og lærere kan benytte øvelserne i institution, skole og fritid og som klasserumsledelse og trivselsredskab.


KONTAKT LOTTE BARRETT

UDTALELSER OM BARRETT YOGA

“Lotte inspirerede de studerende på 4. semester med et oplæg, der var krydret med en blanding af teori og praktiske øvelser. Hun var særdeles velforberedt og skabte en tryg og god stemning i forhold til de studerende. Teorien blandet med praktiske øvelser fra Lottes pædagogisk arbejde med Yoga i forhold til målgruppen inden for børnehaveområde samt skole og fritid, gjorde undevisningen levende, og gav rigtig god mening for de studerende. Lotte gav med sit store engagement de studerende konkrete værktøjer til at arbejde med Yoga som pædagogisk metode.”

Britta Isaksen, Lektor på Professionshøjskolen Absalon, 2021

“Det har været dejligt at være her og afprøve forskellige yogaøvelser. Dels fordi det relaterer til vores modul vi er igang med, og der bliver koblet teoretisk viden sammen med øvelserne. TAK.”

Mette Nielsen, 27 år, pædagog studerende Absalon, 2021

“Virkelig godt Lotte! Du formår at komme godt omkring alt, samtidig med det bliver lavet i praksis. Du fanger os, og har klædt os godt på med meget relevant viden. Det vil vi helt klart tage med os videre når vi skal afprøve Yoga i vores praktikker. Tusind tak.”

Diana 23 år og Simone 25 år, pædagog studerende Absalon, 2021