fbpx

Yoga til Unge

YOGA TIL UNGE

… og dig der arbejder med unge 

Balance Flow til børn og unge. Se video her ⩥ Youtube

Unge gennemgår en stor forandring i teenage årene. Kroppen forandrer sig og hjernen udvikler sig drastisk i denne periode. Daniel Siegel (MD) beskriver i sin bog Brainstorm, teenageårene som værende de år, hvor hjernen er mest villig til at udforske verden, det ukendte og afprøve grænser. 

Teenagere går fra at være børn, der er afhængige af hjælp fra voksne, til at spejle sig i deres venner, skabe stærke bånd og blive mere selvstændige. Det er en essentiel emotionel periode, hvor de unge ønsker at være sociale og kreative. Det er også en tid med usikkerhed, mange stærke følelser og identitetsopbygning.

Yoga og mindfullness kan støtte op om de unge i denne udvikling. De skal lære sig selv at kende i denne store forandring fra barn til ung. Gennem fysiske øvelser, lærer de unge hvad deres krop kan og ligeså vigtigt, deres begrænsninger. De lærer at sige til og fra og lytte til kroppens signaler. 

Lotte Barret - Yoga til unge

De unge lærer åndedrætsøvelser og afslapningstekniker, til at berolige tanker, nære nervesystemet og lade hjernen op til at modtage nye informationer. 
Yoga for unge er også sjovt og der er højt til loftet. Vi laver par- og gruppeøvelser, hygger, griner og taler om det de unge har på hjertet. 

Kontakt mig hvis du ønsker større indsigt i hvordan du kan benytte Yoga for og med unge 


KONTAKT LOTTE BARRETT

UDTALELSER FRA UNGE

“Jeg kan godt lide at midt i en stresset uge, kommer man både ind i sig selv og bliver udfordret fysisk. Jeg kan rigtig godt lide yogasøvn og at blive mere smidig og stærk. Jeg bruger yogateknikkerne i skolen.”
Lea 15 år, 2021

“Jeg glemmer ALT når jeg laver Yoga; Tid, skole og venner. Det er sjovt og hårdt uden at man tænker over det. Når jeg kommer hjem, er jeg helt rolig og mig selv. Det bedste ved yoga er, at man godt kan lave fejl uden at blive dømt og der er intet pres.”
Emilie 17 år, 2021

“Jeg kan godt lide at bruge min krop til Yoga, og synes balance- og styrkeøvelserne er det bedste. Jeg er i nuet og glemmer lidt mine problemer. Jeg bliver altid i bedre humør af Yoga og jeg får altid meget energi bagefter.”
Jonas 16 år